Виляреал вече е част от следващата фаза на Лигата на конференциите. „Жълтата подводница“ ще играе и напролет в европейските клубни турнири, след като успя да финишира на първо място в своята група два кръга преди края. Допълнителният бонус за Унай Емери и компания е, че като победители в групата, испанците ще прескочат един етап и ще играят директно на осминафиналите.

Първото място за Виляреал бе подпечатано с трудна, но сладка победа при гостуването на Аустрия Виена. 1:0, бе напълно достатъчно за отбора на Емери да постигне четвъртия си успех в груповата фаза и да си осигури още европейски футбол.

Съвсем логично, наставникът бе много щастлив след като една от поставените цели бе изпълнена и не спести похвалите си по адрес на играчите.

„Много съм доволен. Изпълнихме една от поставените цели на шефовете и сме  удовлетворени от нашето представяне. Точно това исках от моите футболисти, да не подценяват никого и да покажат жажда за успех. Ние обичаме да играем в Европа, искаме това да се случва редовно и е чудесно, че свършихме работата си по най-добрия начин. Можем да изиграем по-спокойно оставащите два мача от групата и да се концентрираме върху представянето си в Ла лига. Трябва да пренесем добрата си игра и в първенството, защото целите, които гоним мисля, че са пределно ясни на всички, ново европейско участие“, коментира Емери.