Фиорентина ще продължи участието си в Лигата на конференциите и след груповата фаза. Това стана факт след като „виолетовите“ се наложиха у дома срещу белгийския Генк, с 2:1. Съставът от Флоренция обаче все още не е подпечатал първото място в своята група и всичко ще се реши в последния кръг.

Наставникът на „ла виола“, Винченцо Италиано бе изключително доволен от своите футболисти. Специалистът поздрави играчите за класирането в следващата фаза на Лигата на конференциите и си пожела още добри европейски вечери за Фиорентина.

„Изиграхме страхотно второ полувреме и заслужено спечелихме. Генк определено ни затрудни доста, а през първата част сами си направихме живота труден. Радвам се, че продължаваме в Европа и поздравих играчите, тъй като това бе една от главните ни цели. Още в началото на нашето участие в надпреварата казах, че като финалисти от миналата година, не можем да си позволим да пренебрегваме Лигата на конференциите. Оттук нататък се надявам, че феновете ще се насладят на още доста европейски вечери, защото  мачовете от елиминационната фаза на надпреварата са съвсем различно нещо. Зная, че първото място в групата още не е сигурно, но ще опитаме в последния мач да свършим работата си докрай и да се класираме директно за осминафиналите.  Имам своите забележки към представянето ни в защита, и е важно да продължим да работим. Все пак, най-важното е, че Фиорентина продължава напред, а ние гледаме към следващите мачове“, коментира Италиано.