Около 60 хулигана, които са ултраси на нидерландския Фейенорд, сътвориха неочаквана глупост в сряда късно вечерта. Те са разхождали по улиците на града с надеждата да срещнат фенове на Унион Берлин преди мача между двата тима в Лигата на конференциите тази вечер и да предизвикат бой.

Около 22 часа местно време хулиганите разкрили и нападнали група германци, които вечеряли в ресторант. Оказало се, че това е била официалната делегация на Унион, в която са били и 57-годишният президент Дирк Цинглер, както и 54-годишният генерален директор Оскар Кошке.

Пресаташето на Унион Кристиан Арбайт разказа да инцидента. "Беше абсолютно сюрреалистично. Сложиха си маски и ни атакуваха. Масите полетяха във въздуха, всичко стъклено се счупи!"

Терорът е продължил 4 минути, преди появата на полицията, като един от хулиганите е бил арестуван на място. За щастие, не е имало ранени, освен една служителка на Унион, която е била откарана в болница заради проблеми с кръвообращението.

От Унион вече предупредиха феновете си да се съберат на едно място и да чакат автобуси, които ще ги откарат директно на стадиона.

От Фейенорд осъдиха остро случващото се. Клубът смята, че не може хора с подобно агресивно поведение да се наричат фенове на Фейенорд и се надяват органите на реда да открият и накажат провинилите се за "този скандален случай на обществено насилие".