Европейската футболна централа (УЕФА) започна разследване на инцидентите на мача от груповата фаза на Лигата на конференциите между Ница (Франция) и Кьолн (Германия).

Двубоят снощи завърши 1:1, но случилото се на терена далеч не се оказа най-запомнящото се от мача, защото фенове на двата отбора на стадиона се сбиха помежду си. Това доведе до забавяне на срещата с близо час, докато се намеси полицията и бъдат отведени виновниците за боя.

Агенция Франс прес обяви, че 32 души са пострадали при инцидента.

Обвиненията, повдигнати от УЕФА срещу Ница, включват хвърляне на предмети от привърженици, палене на факли, безредици и ограничаване на движението на зрители от страна на охраната. Кьолн ще бъде разследван за хвърляне на предмети, паленето на факли и предизвикване на безредици.

За гостуването на Лазурния бряг пристигнаха близо 10 000 привърженици на Кьолн, но идването им не бе посрещнато с добро около от французите, като дори кметът на Ница се оплака публично от вандалски прояви на германските запалянковци.

Прокуратурата в Ница също започна разследване на насилието, което доведе до 32 ранени. В ход са три проверки на инцидентите не само на стадиона, но и извън него, както и в центъра на Ница, съобщиха френските медии. Целта е "идентифициране и задържане" на отговорните лица.