Фейенорд среща доста сериозно чешко препятствие на своя „Де Кайп“. Славия Прага гостува на нидерландците в първи четвъртфинал от Лигата на конференциите. Двубоят между Фейенорд и Славия ще може да наблюдавате пряко по MAX Sport 3 от 19:45 часа тази вечер.

Ротердамци са един от двата останали нидерландски тима в надпреварата заедно с ПСВ Айндховен. На осминафиналите Фейенорд разби сръбския Партизан с общ резултат 8:3 и даде много сериозна заявка за силно представяне в новосъздадения турнир. В Ередивизи тимът е на трета позиция с 58 точки и няма шанс за титлата. Водач е Аякс с 69, следван от „филипсите“ с 65. С по 55 точки в нидерландския елит са Утрехт и АЗ Алкмаар, които сериозно застрашават европейското участие на „червено-белите“ догодина.

Славия Прага е една от приятните изненади в турнира до момента. На осминафиналите чехите отстраниха австрийския ЛАСК Линц, след като в първата среща победиха с 4:1, а във втората загубиха с 3:4 след продължения. При поражението си Славия игра с 9 човека на терена, заради червени картони на Айхам Оусу и Сърджан Плавшич, които пропускат сблъсъка днес.

През уикенда в чешкото първенство Славия Прага пропусна да излезе на върха, като водеше до 75-ата минута с 1:0 на Виктория Пилзен, но допусна изравняване. Столичани са с 64 пункта на втора позиция, а Виктория с 65 е лидер. Малко зад Славия пък е градският съперник Спарта с 60 точки.