Отборът на Сепси отпадна във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Румънският тим, за който играха българите Цветелин Чунчуков и Радослав Димитров, беше елиминиран след изпълнение на дузпи от Спартак Търнава.

В редовното време резултатът беше 1:1, а преди седмица двата отбора не си вкараха попадение. В продълженията също не се стигна до голове, а при дузпите по-точни бяха словаците. Първият точен изстрел за тях от бялата точка бе дело на бившият халф на Левски Роман Прохазка.

Сепси започна уверено и доминираше преди почивката. В 29-ата минута Бубакар Фофана даде аванс на румънците, но в средата на втората част те допуснаха изравняване. Гола за Спартак реализира ганаецът Келвин Боатенг. Последва нов натиск на Сепси, но гостите не се огънаха.

Чунчуков остана на терена до 99-ата минута, когато отстъпи мястото си на Петар Боич. В 116-ата минута на продълженията червен картон получи Якуб Грич от Спартак, а малко преди дузпите беше изгонен и голмайсторът за Сепси Фофана.

Фаталните пропуски за домакините направиха Анас Ахахбар и Райко Реп. За Спартак Търнава точни бяха Прохазка, Кириакос Савидис, Алекс Иван и Милан Ристовски.

В следващия кръг словаците ще играят срещу Макаби Тел Авив от Израел.