Рапид Виена започна по страхотен начин сезона в турнира Лига на конференциите, след като победи с 2:1 в гостуването си на Истанбул Башакшекир. Луис Шауб откри за австрийците в 43-ата, но във втората минута от добавеното време на първата част Кшищоф Пьонтек изравни. Шауб, обаче, отбеляза втория си гол секунди след подновяването на играта и донесе успеха на своя тим. Рапид стигна и до трето попадение на два пъти, но голове на Гуидо Бургщалер в началото на срещата и Дион Дрена Бельо в 72-ата минута бяха отменени заради засади.

Домакините започнаха двубоя с добро положение още в петата минута, когато Сердар Гюлер демонстрира добра техника и стреля от границата на наказателното поле, но неуспешно. В 13-ата минута бе отменено попадение на Гуидо Бургщалер за Рапид след преглед със системата ВАР.

Две минути преди почивката Луис Шауб получи подаване от Дион Дрена Бельо и откри резултата.

Радостта на гостите, обаче, трая кратко, тъй като Сердар Гюлер отново демонстрира добра техника в добавеното време и намери Кшищоф Пьонтек, който изравни с глава във втората минута от добавеното време.

Рапид Виена отново излезе напред в резултата още в самото начало на втората част, когато отново Шауб бе оставен сам в наказателното поле след центриране на Бургщалер и вкара втори гол.

В рамките на следващите няколко минути гостите от Австрия пропуснаха още две добри положения да покачат своята преднина. В 65-ата минута те имаха претенции за дузпа, които не бяха уважени, а в 72-ата отново отбелязаха гол, който отново бе отменен след намеса на системата ВАР.

Домакините вдигнаха оборотите в края на мача и на свой ред създадоха добри положения, но не успяха да намерят път към равенството и трябваше да се примирят със загубата.