Отборите на Олимпиакос и Фиорентина излизат един срещу друг във финала на Лига на конференциите. Сблъсъкът за трофея е тази вече от 22:00 часа  на стадион „АЕК Арена” в гръцката столица Атина, а в Gong.bg ще го проследим на живо.

Мачът е от историческо значение за Олимпиакос. Ако спечелят, „червено-белите” ще станат първият гръцки тим с трофей от европейските клубни турнири. Финалът пък се оказва шанс за реванш пред Фиорентина. „Виолетовите” стигат до последния мач в надпреварата за втора поредна година. Точно преди дванадесет месеца италианците отстъпиха на Уест Хем и неуспяха да триумфират, но тази вечер ще имат нов шанс да го направят.

Днешният финал ще бъде под номер шест за Фиорентина в Европа, докато Олимпакос достига до мач за трофей в европейските клубни турнири за първи път в историята си. Любопитен момент е, че по стечения на обстоятелствата, Олимпиакос може да спечели турнира в дома на големия си съперник АЕК Атина.

Олимпиакос не направи най-добрата си кампания в Гърция, завършвайки на трето място в крайното класиране. Под ръководството на третия си треньор през сезона в лицето на Хосе Луос Мендилибар, „червено-белите” направиха забележителен поход в Европа.