Тази вечер ще се изиграят решителните битки от четвъртфиналите в Лигата на конференциите. Новият турнир на УЕФА събра доста равностойни отбори в тази фаза и всеки от тях може да продължи напред. Никой от тимовете не успя да си осигури солиден аванс преди реваншите, а всичко най-интересно проследете на Gong.bg

С огромен интерес се чака двубоят между Рома и Бодьо/Глимт. "Вълците" допуснаха обрат и загубиха с 1:2 в Норвегия, а през есента бяха разбити от същия съперник с 1:6 в групите. Сега тимът на Жозе Моуриньо е жаден за реванш, но отлично знае, че и на "Олимпико" няма да е лесно.

Лестър и ПСВ Айндховен не се победиха в първата среща и завършиха при нулево равенство. "Филипсите" ще разчитат на подкрепата на феновете си, но срещу тях излиза отбор, който е във възходяща форма в края на сезона и със сигурност има амбиции да продължи напред в турнира.

Марсилия пропусна да спечели убедително срещу ПАОК и двубоят на "Велодром" завърши 2:1. Сега французите ще имат трудна задача в Солун, но тимът на Хорхе Сампаоли е в серия от 7 поредни победи и може да се счита за фаворит. ПАОК е силен домакин и вече елиминира в турнира Мидтиланд и Гент, но срещу ОМ ще трябва да ограничи до минимум грешките в защита, за да удължи похода си в надпреварата.
 

Лига на конференциите, четвърфинали:

19:45, ПСВ - Лестър

22:00, Рома - Бодьо/Глимт

22:00, ПАОК - Марсилия

22:00, Славия Прага - Фейенорд