Тази вечер съставът на Виляреал ще се изправи срещу полския шампион Лех Познан в първия си мач от груповата фаза на Лига на конференциите. В тима на „жълтата подводница“ отново са амбицирани за силно представяне на европейската сцена, а това призна и наставникът Унай Емери.

Според него,  във Виляреал са способни да стигнат доста далеч в третия по сила европейски клубен турнир, но на първо време целта е излизане от групите.

„Много добре знаете, че ние обичаме да играем в Европа и това е една чудесна възможност за нас. Във Виляреал обичаме европейските вечери, а и нашите фенове също се наслаждават  по чудесен начин на двубоите. Тук няма нищо по-различно, както е вече всеки сезон през последните години, искаме да се представим по най-добрия начин в европейските турнири и да радваме хората. Никога не сме подценявали която и да е надпревара и сега няма да го сторим. Ще звучи пресилено да говорим за триумф в лигата на конференциите, защото все още сме прекалено далеч от финала, но на първо време е важно да спечелим групата си. Изобщо не е възможно да подценим състава на Лех, напротив, уважаваме ги и мисля, че те са един добър отбор и имат своята история в полския футбол. Ще излезем пределно мотивирани, за да спечелим и да стартираме по най-добрия начин в Европа“, коментира Емери.