Тази вечер съставът на Астън Вила се изправя срещу Легия Варшава в първа среща от груповата фаза на Лигата на конференциите. Тежко гостуване в Полша очаква състава от Бирмингам, но във Вила са пределно амбицирани да стартират с успех и важни 3 точки.

Мениджърът Унай Емери за пореден път подчерта, колко важни са европейските турнири за Астън Вила и даде ясно да се разбере, че неговият тим няма да подцени нито един двубой от надпреварата.

„Съвсем различно е да играеш в Европа и определено съм развълнуван. Многократно вече заявих, че ние ще се отнесем напълно сериозно към Лигата на конференциите и моето желание е да оставим своята сериозна следа в турнира. Трябва да вървим стъпка по стъпка и първата задача пред нас е да излезем от групите, и ще е добре да го сторим като първи, за да можем директно да се класираме за осминафиналите. Искаме да зарадваме феновете и да напишем история в състезанието, но няма да е никак лесно. Уважаваме всеки един противник и няма да позволя да подценим който и да е отбор, защото в днешно време вече всеки се труди и търси своето място, като доста тимове показват сериозен прогрес напоследък. Вярвам, че ни чакат чудесни европейски вечери и съм сигурен, че нашите фенове ще се насладят на изживяването“, каза Емери.