Станаха ясни 1/4-финалните сблъсъци в най-новия турнир под егидата на УЕФА – Лига на конференциите. Той отреди две двойки тимове, които бяха заедно в групите на турнира, да се изправят отново един срещу на 1/4-финалите.

БГНЕС / BGNES
16 снимки

Това са Бодьо/Глимт - Рома, както и Фейенорд - Славия Прага. Норвежците нанесоха едно от най-тежките поражения на "вълците", след като гиразбиха с 6:1 на свой терен. 

Английският Лестър ще има доста трудно препятствие в лицето на непредвидимия ПСВ Айндховен, докато френскит гранд Олимпик Марсиля ще се срещне ПАОК Солун.

Мачовете от 1/4-финалите ще бъдат на 7 и 14 април, а тези от 1/2-финалите са на 28 април и 5 май. Финалът е предвиден за 25 май в Тирана, Албания.

В полуфиналите победителят от двойката Лестър Сити - ПСВ Айндховен ще срещне продължилият от двойката Бодьо/Глимт и Рома. В другия полуфинал наложилият се измежду Фейенорд и Славия Прага ще се изправи срещу победителя от двойката Олимпик Марсилия и ПАОК.   


Пълният жребий за 1/4-финалите в Лига на конференциите:

БОДЬО/ГЛИМТ - РОМА

ФЕЙЕНОРД - СЛАВИЯ ПРАГА

ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ - ПАОК

ЛЕСТЪР СИТИ - ПСВ АЙНДХОВЕН


Жребият за 1/2-финалите:

ЛЕСТЪР СИТИ / ПСВ АЙНДХОВЕН - БОДЬО/ГЛИМТ / РОМА

ФЕЙЕНОРД / СЛАВИЯ ПРАГА - ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ / ПАОК


Домакин на финала, който ще се играе на 25 май на Националния стадион в Тирана, ще бъде победителят от потока с Лестър Сити, ПСВ Айндховен, Будьо/Глимт и Рома.