Отборът на Тотнъм ще се опита да изиграе отложената среща с Рен от последния кръг на груповата фаза на турнира Лига на конференциите. Както е известно, лондончани бяха ударени тежко от COVID-19 и решиха да не явят за ама.

Миналата седмица УЕФА официално отмени двубоя и съобщи, че крайният резултат от тази среща ще се определи на съвещание на Контролната, етична и дисциплинарна комисия.

„Шпорите“ са изправени пред служебна загуба 0:3 заради невъзможността да се явят за мача. Сега „Sun“ пише, че Контролната, етична и дисциплинарна комисия може да реши да промени правилата, за да позволи мачът да се играе след крайния срок, който е 31 декември.

По време на пандемията същата тази комисия присъди победи с 3:0 на клубовете, чиито опоненти не успяха да излязат за мачовете поради заразени футболисти и хора от персонала с COVID-19, а спортният арбитражен съд потвърди това решение.

Но съществува вариант, при който, ако бъде доказано, че от Рен също не са били достатъчно настоятелни в опитите си да намерят друга дата за мача, тогава от УЕФА биха могли да накажат французите, вместо англичаните.

Комисията може също да направи изключение от крайния срок 31 декември, за да позволи мачът от група „G“ да се играе през новата година преди турнирът да се поднови през февруари. Допълнително усложнение е обаче, че във Франция има пауза, която е от 22 декември до 7 януари.

Всяко решение би засегнело и нидерландск Витес Арнем, който за момента е втори в групата.