Мениджърът на Лестър Сити Брендън Роджърс остава твърдо начело на тима въпреки, че отборът няма победа във Висшата лига през 2022 година. Последният успех на „лисиците“ в първенството датира от края на месец декември, когато беше победен Ливърпул с 1:0.

Въпреки това 49-годишният специалист все още има подкрепата на борда на Лестър, твърди „Telegraph“. Смята се, че Роджърс е провел разговори с президента на клуба Айват Сривадханапрабха преди и след победата с 4:1 над Рандерс в Лигата на конференциите, като е останал с уверението, че ще остане начело на тима.

Изданието дори пише, че вече се правят планове за дестинацията на предсезонната подготовка през лятото, както и за зимен лагер по време на Световното първенство в Катар. Обсъжда се и селекцията на отбора след края на сезона.

Лестър в момента е на 11-о място във Висшата лига, като в предишните два сезона завърши на пето място, но и контузиите оказаха влияние през тази кампания. В момента талисманът Джейми Варди, както и Джони Евънс, Уесли Фофана и Джеймс Джъстин са с травми, а те са сред основните играчи на „лисиците“.

Следващият мач за Лестър е реваншът срещу датския Рандърс в ЛК този четвъртък, преди във Висшата лига „лисиците“ да пътуват до „Търф Моор“, където ще се изправи срещу Бърнли на 1 март.