Поведението на феновете на френския Олимпик Марсилия в срещата с гръцкия ПАОК Солун по-рано този месец доведе до санкции от Европейската футболна централа (УЕФА) за предстоящия полуфинал от турнира Лига на конференциите срещу нидерландския Фейенорд. Част от стадиона на Олимпик Марсилия ще бъде затворена за привържениците на тима.

Размириците в сблъсъка от четвъртфиналите на европейската надпревара донесоха и глоба в размер на 80 хиляди евро за френския клуб за запалване на факли, хвърляне на предмети и безредици по трибуните, както и допълнителни 18 000 евро.

13-хилядната трибуна, която обикновено заемат най-запалените привърженици на Олимпик Марсилия зад една от двете врати, ще остане празна за полуфиналния мач срещу Фейенорд на 5 май. Първият двубой ще се играе на 28 април в Нидерландия.

ПАОК пък има срок от един месец, за да изплати на Олимпик Марсилия щетите, нанесени от гръцките запалянковци. УЕФА глоби клуба от Солун с 50 хиляди евро и наказа ПАОК със забрана да продава билети за своите фенове за едно гостуване в евротурнирите в следващите две години.