Наставникът на Локомотив Пловдив - Александър Тунчев, сподели мнението си след загубата от Копенхаген и отпадането на "смърфовете" от Лигата на конференциите. 

"Опитахме да играем. Копенхаген е доста класен и не ни позволяваше да играем. Може би напрежението също оказа влияние, защото оловете, които допуснахме, бяха плод на напрежението", заяви Тунчев.

"Ние очаквахме точно такъв мач, говорехме си в съблекалнята, че ще търсят бърз гол. Видяхте, че отборът им е доста класен, така че не мисля, че трябва да съжаляваме." 

"От загуби като тази трябва да извличаш най-доброто. Направихме хубави атаки, изнесохме със самочувствие топката при втория гол. Ще се опитаме да работим върху това нещо, защото в Европа не ти оставят много време за мислене." 

"Доволен съм. С оглед на това, че ни напуснаха шестима основни играчи, мисля, че момчетата се постараха. Искахме да продължим, но трябва да признаем, че отборът на Копенхаген бе по-добрият." 

"Трябва да забравим този мач. Започва възстановяването, ще бъде много трудно да се пренастроим за българското първенство. Ще направим всичко възможно да разберат футболистите колко важен мач ни очаква в България." 

"Това е един опит за мен. Човек трябва да е тук и да го изживее. С всеки мач като този аз трупам опит", завърши Тунчев.