Старши треньорът на Спартак Търнава Михал Гашпарик не скри съжалението си за допуснатата домакинска загуба с 1:2 от Лудогорец в петия кръг от група "Н" на Лигата на конференциите на УЕФА.

Разградчани стигнаха до успеха в петата минута на добавеното време с попадение на Матиас Тисера, след като десетина минути по-рано Оливие Вердон не успя да преодолее вратаря на словаците Доминик Такач от дузпа.

"Определено съжаляваме, след като загубихме по този начин. Първото полувреме беше равностойно и не особено интересно. На почивката направих промени, за да заиграем по-атакуващо, защото искахме победата. След това допуснахме гол, но успяхме да изравним. Така този донякъде скучен мач се превърна във вълнуващ. Съперникът се нуждаеше от победа, а ние имахме силното желание да спечелим в последния си домакински мач в турнира. За съжаление в доста моменти не бяхме особено ориентирани. Имахме ситуации, в които излизахме двама на един или двама на двама, но не намирахме правилното продължение. Малко преди края вратарят Такач ни спаси, но след това ние направихме нов подарък на противника. 30 секунди преди топката беше в наше притежание, но въпреки това, допуснахме да ни вкарат. Това е много жалко", коментира Гашпарик.

С победата Лудогорец се изкачи на второ място с 9 точки, на точка от лидера Нордшеланд, който приема в последния кръг в Разград в решаващ мач за класиране в елиминациите на турнира. Фенербахче е трети също с 9 точки, а Спартак Търнава е последен с 1. / БТА