Треньорът на Олимпиакос - Хосе Луис Мендилибар, даде пресконференция преди утрешния финал срещу Фиорентина в Лигата на конференциите. Мачът ще се играе на стадиона на АЕК в Атина. Победа би направила Олимпиакос първият гръцки клуб с титла от европейски турнир. 
 
53-годишният Мендилибар изненада журналистите с изказването, че нагласата на тима му е като към всеки друг мач. Испанският специалист заяви още, че не смята да променя философията си. 
 
"Трябва да останем спокойни и да направим това, което ни закара до този финал. Да променя нещо би било грешка. Това е мач като всеки друг. Това мислене ни класира за финала", заяви Мендилибар.

Той посочи като преломен момент в сезона отстраняването на Макаби Тел Авив на осминафиналите. Тогава Олимпиакос загуби първия мач у дома с 1:4, но на реванша, който се игра в Сърбия, гръцкият тим стигна до успех с 6:1 след продължения.

 
"Този мач ни показа на какво сме способни. Ние изоставахме, но направихме всичко, за да преобърнем хода на събитията. Тогава разбрахме, че можем да стигнем много далеч в турнира. 
 
За да стигнем до този финал, играхме мачове из цяла Европа. В някои бяхме фаворити, в други - аутсайдери. Мисля, че в момента сме на финалната права на този маратон", завърши специалистът, който спечели Лига Европа със Севиля през миналата година.