Във финала утре вечер срещу Олимпиакос в Лига на конференциите отборът на Фиорентина е амбициран да се реваншира за миналата година, когато загуби спора за трофея в турнира срещу Уест Хем. На това наблегна  треньорът на тима Винченцо Италиано на официалната пресконференция преди мача в Атина.
 
„Eдинственото нещо, което е различно е, че вече сме преживели някои неща. Имаме малко опит, носим го със себе си и утре трябва да го покажем. Не можем да правим грешки, трябва да сме бдителни и концентрирани", заяви Италиано.
 
„Тренирали сме дузпи, защото е една от възможностите за определяне на победителя. Имаме много играчи, които чогат да вкарват решаващи дузпи. Два кръга за Купата на Италия ги преминахме само с дузпи, но пък в първенството пропуснахме няколко. Връщайки се на онази вечер в Прага и като си спомня лицата на футболистите, не бих искал да ги видя отново утре“, допълни той.
 
„За нас отношението към мача трябва да бъде такова, че все едно е последният в кариерите на всички ни. Никой не ни дава увереност, че можем да се класираме пак на такъв финал, да играем на такива стадиони. Мачът в Прага ни нарани, целият клуб и не бива да го допускаме отново - заради Флоренция“, завърши Италиано.