Старши треньорът на кипърския АПОЕЛ (Никозия) Софронис Августи демонстрира самочувствие преди утрешния мач на неговия отбор срещу Ботев (Пловдив) от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Наставникът е убеден, че единственото предимство на „канарчетата“ е по-добрата им физически подготовка, тъй като срещата ще бъде първи официален двубой за отбора от Никозия през този сезон.

Павел Данев
8 снимки

„Това е много важен мач за нас. Изградили сме игрови план и ще го следваме през целия двубой. Разучили сме добре тима на Ботев. Единственото предимство на българския отбор е, че е в по-добра физическа форма, защото вече има два изиграни официални мача. Гледахме ги и знаем силните и слабите им страни. За нас е важно какво ние ще покажем на терена. Направихме добра подготовка, уредихме контроли с качествени противници и привлякохме класни състезатели. Приятелските мачове, които изиграхме срещу Ботев (Враца) и ЦСКА 1948 в България, бяха с цел да видим слабите ни места и да се опитаме да отстраним неточностите в играта ни.“, заяви Софронис Августи.

Наставникът на АПОЕЛ коментира липсата на Тодор Неделев в състава на пловдивчани.

„Ботев ще бъде без най-добрия си състезател, но ние не се фокусираме върху един определен футболист. Анализираме цялостно играта на противника и знаем, че българите имат и други ключови състезатели в състава си. Нашата задача е да неутрализираме силните им качества.“

АПОЕЛ ще бъде без двама контузени футболисти за гостуването на Националния стадион „Васил Левски“. Това са централният защитник Берт Еселинк и халфът Георге Ефрем.

„Ефрем и Еселинк не пътуваха с отбора за София, но ще са готови за реванша в Никозия. Имаме достатъчно дълбочина в състава и вярвам в качествата на моите футболисти, които ще направят всичко възможно да постигнат добър резултат, с който да успеем да продължим напред към следващата фаза. Новите попълнения Маркиньос и Ферари са в добра физическа форма и могат да вземат участие в утрешния мач.“, завърши старши треньорът на АПОЕЛ.