Брюж нанесе звучен шамар на Бешикташ, побеждавайки го с 5:0 в среща от 5-ия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите. Два гола за успеха вкара ившият нападател на Лудогорец - Игор Тиаго. Белгийците продължават да държат първото място в група “D”, докато отборът от южната ни съседка е на дъното в класирането със само една спечелена точка.
 
Каспер Нилсен откри резултата в 4-ата минута, а десет по-късно Игор Тиаго. След почивката южните ни съседи отново демонстрираха немощ в отбрана и още в 46-ата минута допуснаха нов гол на Тиаго. Скоро след това в 51-ата минута Рафаел Нвадике направи преднината на белгийците разгромна, а петият съкрушителен гол отбеляза Андреас Сков Олсен в 69-ата минута.
 
Така Бешикташ със сигурност ще напусне европейските клубни турнири още преди зимната им пауза, но ще има шанса поне да не завърши последен в групата си, ако в следващия мач надвие тима на Лугано. Отборът на Брюж от своя страна почти сигурно ще завърши груповата фаза като първенец и в следващия си мач ще има нужда само от точка срещу норвежкия шампион Бодьо/Глимт.