Наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа сподели своето мнение на прескоференцията след двубоя на Лудогорец срещу Андерлехт в първи мач от 1/16 на Лигата на конференциите, спечелен от "орлите" с 1:0, след гол на Игор Тиаго.

"Разбира се, когато вкараме един гол, искаме да отбележим и второ попадение, а след това и още. Никога не сме доволни от това, но най-важното беше, че останахме фокусирани. Не е лесно да се играе на това ниво, все пак е европейски мач. Изправихме се срещу много добър отбор. Щяхме да се чувстваме по-комфортно, ако бяхме вкарали два или три гола, но все пак трябва да знаем, че и те създадоха някои положения, а има и още един мач.

Голямата разлика между двете полувремена се дължи на това, че през първата част в откриващите 15-20 минути играхме много добре, използвахме пространствата, които ни оставяха и заради това създадохме тези възможности, но след това във втората част на първото полувреме не се чувствахме комфортно с топката.

Второто полувреме се опитахме да го изиграем по същия начин и имахме много технически грешки, а те спечелиха доста втори топки. За втория мач трябва да подобрим всички тези неща. Знаем, че в момента Андерлехт са в турнир и имат много повече официални мачове и това е факт. Ако имахме повече такива срещи, може би щяхме да сме в по-добра форма и смятам, че имаха, в това отношение, по-голямо предимство.

Всички искат да вкарат или да дадат асистенция. Напълно нормално е някой път да не видиш някой играч. От друга гледна точка, е възможно и някой просто да има лош мач. За мен най-важното е, че нашето поведение на терена беше много конкурентно на терена", сподели Шимунджа.

Още какво каза треньорът на българския шампион вижте във видеото!