Челси ще играе в основната фаза на третия по сила европейски клубен турнир Лига на конференциите, макар че „сините“ загубиха с 1:2 реванша със Сервет от плейофния кръг в Швейцария. Победата с 2:0 в първия мач, обаче, се оказа решаваща и те продължават напред с общ резултат 3:2.

Челси започна добре мача и в 14-ата минута поведе от дузпа. Кейго Цунемото повали Михайло Мудрик в наказателното поле, а Кристофър Нкунку реализира отсъдената дузпа за 0:1.

Сервет успя да възстанови равенството в 32-ата минута. Дерек Кутеса намери с хубав пас Жереми Гиймено в наказателното поле, а той стреля в далечния ъгъл за 1:1.

Снимки: Gulliver/GettyImages
32 снимки

В 72-ата минута домакините направиха и пълен обрат. Тимоте Коня напредна отдясно и центрира към Енцо Кривели, който с глава бе точен за 2:1.

Челси опита да реагира и първо гол на Николас Джаксън бе отменен заради засада, а след това удар на Коул Палмър се отби от напречната греда.

Сервет ,обаче, също имаше своите шансове и гостите трябваше да треперят до последно, за да не допуснат трети гол, който да прати мача в продължения. Все пак Челси удържа този резултат, който го класира за основната фаза на турнира.