Старши треньорът на Лацио Маурицио Сари подчерта важността на турнира Лигата на конференциите и заяви, че тимът трябва да подходи с уважение преди сблъска с ЧФР Клуж (Румъния) в плейофния елиминационен кръг на европейската клубна надпревара.

„Като всички европейски турнири, този също трябва да бъде уважаван и ние ще направим това“, заяви Сари на пресконференция преди двубоя в четвъртък.

Попитан дали Серия А е приоритет за Лацио, специалистът отговори: „Лигата може да ни даде достъп до повече пари, а за клуба това е важно. Ако говорим от спортна гледна точка, европейският турнир трябва да представлява интерес за нас. Ще взема решение за състава на базата на умората, натрупана при някои играчи. Все още не знам кой ще бъде на вратата.“

За Чиро Имобиле, който е преследван от контузии през този сезон, Сари заяви, че нападателят не може да изиграе два цели мача за три дни. „Утре ще преценим дали ще може да изиграе цял мач“, добави старши треньорът на Лацио.

„На европейско ниво всички мачове са трудни и няма такива, които да не са“, каза още Маурицио Сари, а по повод италианския шампионат и поражението от Аталанта, той коментира: „Ситуацията не е драматична, загубихме мач след толкова време. Трябва сами да си помогнем и мисля, че момчетата са способни на това.“

Автор: Кремена Младенова/БТА