Фаворитът в Лигата на конференциите - Рома, записа ценен успех с 1:0 като гост над нидерландския Витес в първи осминафинал от надпреварата.

На тежкия терен в Арнем, от който се оплака и наставникът на "вълците" - Жозе Моуриньо, падна едва едно попадение, въпреки че имаше множество положения и пред двете врати.

БГНЕС
8 снимки

Единственият гол бе отбелязан от Серджо Оливейра във втората минута на добавеното време на пръвата част. Португалецът се възползва от неточност в отбраната на нидерландците и със силен удар не остави шанс на стража Хувен.

Домакините започнаха срещата много агресивно, като в първия половин час създадоха няколко добри ситуации пред вратата на Руй Патрисио. Впоследствие "джалоросите" се поокопитиха, като най-тежкият удар нанесоха в последната възможна секунда на първата част с гола на Оливейра. Полузащитникът можеше да се превърне от герой в антигерой, след като четвърт час преди края на срещата си изкара втори жълт и съответно червен картон.

През второто полувреме Тами Ейбрахам и Джанлука Манчини имаха отлични възможности да удвоят преднината на италианския тим, но не сполучиха в опитите си.