Лигата на конференциите ще предложи нова порция от вълнуващи срещи в четвъртък вечер. Почти всички двубои дават предпоставка за неясен край, след като шест от осемте срещи завършиха 1:0, а друга бе с краен резултат 0:0.

Андерлехт и Лудогорец е мачът, който украсява четвъртък вечер в турнира Лигата на конференциите. "Орлите" имат минимален аванс след победата с 1:0 в Разград, но знаят, че ги очаква труден мач и ще са готови за битка, за да продължат напред. Наказани за срещата са Шоу и Оливе Вердон, докато за белгийците аут е Майкъл Мурийо също поради наказание.

Лацио успя да постигне минимален аванс над ЧФР Клуж на "Олимпико", но ще трябва да гарантира участието си в следващата фаза  след сблъсък в Румъния. Отсъствието на Стефан Раду и Алесио Романьоли от защитата може да окаже допълнително влияние за крайната развръзка на срещата.

Фиорентина победи с 4:0 Брага в Португалия и сякаш всичко е решено в този сблъсък, но италианците не бива да подценяват сблъсъка, тъй като Брага е отбор, който може да бележи много попадения, а в този мач определено ще трябва да рискува, за да има някакъв успех.

Ето и всички срещи на 23.02 в Лигата на конференциите:

19:45 Андерлехт - ЛУДОГОРЕЦ

19:45 Днипро-1 - АЕК Ларнака

19:45 Партизан - Шериф Тираспол

19:45 ЧФР Клуж - Лацио

22:00 Базел - Трабзонспор

22:00 Гент - Карабах

22:00 Лех Познан - Бодьо/Глимт

22:00 Фиорентина - Брага