В четвъртък завършва груповата фаза в третия по сила европейски клубен турнир Лигата на конференциите. Доста отбори вече са си осигурили класиране за следващия етап, но и предстоят още битки за разпределение на местата. Победителите в групите се класират за осминафиналите на турнира, а завършилите на второ място отиват на плейофи, където към тях ще се присъединят отборите завършили на трето място в групите на Лига Европа.

За българския зрител с най-голям интерес се очаква мачът от група „Н" между българския шампион Лудогорец и лидера в групата Нордселнад. „Орлите“ имат шанс за класиране напред, но за тази цел трябва да победят датчаните. Северняците обаче не може да си позволят да загубят, защото това най-вероятно би означавало отпадане. В другия двубой Фенербахче приема аутсайдера в групата Спартак Търнава. При победа турският гранд се класира за следващата фаза, независимо от случващото се в другия мач.

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов и неговият ПАОК се представят отлично в турнира и вече си осигуриха първото място в група „G“. Гръцкият тим е домакин на ХИК в последния си двубой от груповата фаза и ще иска да завърши тази фаза без загуба. Другата среща в групата е между Айнтрахт Франкфурт, който само преди няколко дни отнесе Байерн Мюнхен с 5:1, и шотландския Абърдийн. Тимът от Франкфурт си е осигурил второто място в групата и участие на плейофите.

Програмата за мачовете от последния кръг в груповата фаза на Лига на конференциите:

Група „A“:

22:00 часа Лил – Клаксвик

22:00 часа Слован Братислава – Олимпия Любляна


Група „B“:

22:00 часа Макаби Тел-Авив – Гент

22:00 часа Зоря Луганск – Брейдаблик


Група „C“:

22:00 часа Динамо Загреб – Балкани

22:00 часа Виктория Пилзен – Астана


Група „D“:

22:00 часа Брюж – Бодьо/Глимт

22:00 часа Лугано – Бешикташ


Група „E“:

19:45 часа Жрински Мостар – Астън Вила

19:45 часа Легия Варшава – АЗ Алкмаар


Група „F“:

19:45 часа Ференцварош – Фиорентина

19:45 часа Генк – Чукарички


Група „G“:

19:45 часа Абърдийн – Айнтрахт Франкфурт

19:45 часа ПАОК Солун – ХИК Хелзинки


Група „H“:

19:45 часа Фенербахче – Спартак Търнава

19:45 часа ЛУДОГОРЕЦ - НОРДСЕЛАНД