Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите Сервет Женева загуби шампионатното си гостуване на Ивердон с 1:2 в неделя. Това бе първо поражение за отбора от 15 кръга насам.

Мачът започна отлично за Сервет, който откри резултата в 20-ата минута чрез Алекси Антюн, като тимът напълно контролираше мача. Всичко обаче се промени в 27-ата минута, когато френският таран на отбора от Женева Енцо Кривели бе изгонен с директен червен картон за удар без топка в лицето на Гунарсон от съперника. Съдийското решение бе взето след преглед на системата за видео асистенция на реферите (ВАР). Веднага след това последваха грешки на Гаел Ондуа и вратаря Жоел Мал, от които се възползва Кевин Карлос, който изравни за домакините.

През втората част Антони Сотие даде аванс на Ивердон и осигури успеха на тима. В добавеното време на мача за втори жълт картон бе изгонен и другият французин в Сервет - Йоан Северен, като тимът завърши с 9 души на терена.

Треньорът на Сервет Рене Вайлер бе много ядосан от постъпката на Кривели, който остави тима си с човек по-малко на терена. "Фаулът бе извършен в центъра на терена, на място, където никога ни бива това да се случва", недоумяваше специалистът след мача.

Треньорът не спести критиките си и към ръководството. "Тази вечер загубихме двама играчи заради червени картони. Руйе е контузен. Освен това двама класни футболисти ни напуснаха през зимата. Сега е важно да научим трите нови попълнение, които привлякохме, кога ще бъдат уредени да играят", каза той.

Сервет не успя да се възползва от равенството на лидера Йънг Бойс срещу Лугано и тимът остава на второ място, вече на 7 точки зад отбора от Берн.

В тима на Сервет с контузии са опитният защитник Стив Руйе, както и френският халф Давид Дулин.

Първият мач между Сервет и Лудогорец е в четвъртък (15 февруари) от 22:00 часа в Женева. Реваншът е седмица по-късно в Разград. Последното попълнение на Сервет Такума Нишимура все още не е картотекиран в евротурнирите и няма да играе срещу "орлите"./БТА