Италианският национал Лоренцо Пелегрини смята, че Жозе Моуриньо е „точно това, от което имат нужда в Рома“. Според  капитана на „вълците“, португалецът е перфектният избор за треньор в точното време.

Моуриньо застана начело на „джалоросите“ през изминалото лято.

„Беше като гръм, никой не очакваше подобно нещо“, заяви Пелегрини за идването на Специалния пред официалния сайт на столичани.

„Фонсека (б.р. – бившият треньор на Рома) винаги се опитваше да ни предаде начина си на поглед над играта и според мен той остави добро впечатление в много от нас. Той ме научи на много, помогна ми да се усъвършенствам и винаги ще съм благодарен за това. Имам наистина добри отношения с него“, продължи европейският шампион с Италия.

Ситуацията обаче се промени с идването на Моуриньо, който изглежда има привържениците на „вълците“ на своя страна, дори когато резултатите и играта на тима не са на ниво.

„Това, което харесвам най-много в треньора, е, че той се интересува само от едно нещо: да работи усилено, за да опита и да намери нови начини за победа. Това и аз искам най-много. На 25 съм, играя за Рома и искам да печеля. Цялата работа, която вършим, е да искаме да постигнем тази цел и аз също, като играч, искам да спечеля и искам да съм първи“.

„Моуриньо е точно това, от което играчите, треньорите, персоналът и феновете се нуждаеха. Той беше перфектният избор в точния момент.”

Капитанът на Рома сподели и какво е било чувството в отбора след унизителната загуба с 1:6 от Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите.

„Всички тук разбират колко тежка беше загубата в Норвегия. Трябва да запазим това в главите си, за да сме сигурни, че никога повече няма да се случи. Понякога ще губим мачове, но не може да се случва да по този начин“, призна Пелегрини.