Фиорентина се класира за основната схема на Лигата на конференциите след напрегнат плейоф срещу Академия Пушкаш, завършил с победа след дузпи. 

Мачът бе изпълнен с драматични моменти и значителен брой нарушения. Фиорентина поведе в резултата благодарение на гол на Кийн в 59-та минута. Въпреки усилията на Академия Пушкаш, изравнителният гол дойде чак в 97-та минута, когато Наги Ж. реализира дузпа, пращайки мача в продължения.

Срещата бе белязана от два червени картона за Фиорентина – Раниери и Комуцо бяха изгонени за неспортсменско поведение и задържане. Тези санкции оставиха Фиорентина с 9 души на терена, но въпреки това те успяха да се справят и да защитят резултата си до края на редовното време и продълженията.

В серията от дузпи Фиорентина показа изключителна точност и хладнокръвие. Академия Пушкаш пропусна една дузпа, когато Солноки не успя да вкара. Наги Ж. и Бираги К. реализираха своите удари, осигурявайки крайния успех на италианския отбор и класирането им за груповата фаза на турнира.