Сръбският гранд Партизан посреща Ница в един от най-интересните сблъсъци от Лигата на конференциите на днешния 15 септември. Двубоят на „ЮНА“ стартира в 22:00 часа и ще може да бъде наблюдаван пряко в ефира на MAX Sport 4.

След неубедителния старт в сръбския шампионат „гробарите“ набраха скорост и вече опитват да догонят лидера Цървена звезда. Звездашите са с 23 точки и 9 изиграни двубоя, а Партизан е със същата бройка срещи и пет пункта по-малко. Новият наставник на тима Гордан Петрич все още не е усетил вкуса на загубата начело на колоса от западната ни съседка, като в първенството загуби точки единствено в дербито със Звезда, завършил при равенство 1:1.

В първия си двубой от груповата фаза на третия по сила турнир белградският тим сътвори истинско шоу срещу Словачко – 3:3.

Петият в Лига 1 от сезон 2021/22 – Ница, доста лъкатуши в представянето си тази година. „Орлетата“ се намират на 12-а позиция във френския елит, за която всъщност помогна и последната среща – победат с 1:0 като гост на Аячо.

Определено тимът от Лазурния бряг е сред най-сериозните отбори в Лигата на конференциите, което се доказа и в първото завъртане от групите. Тогава Люсиен Фавр и неговите възпитаници не се дадоха на Кьолн, като дори имаха шанс да обърнат дуела с „козлите“ в своя полза през втората част.