Треньорът на Рома Жозе Моуриньо за пореден път  оправда със съдиите разочароващото равенство 2:2 с Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите. Португалецът заяви, че основна вина Рома да не спечели имат реферите, които не са отсъдили две дузпи за неговия отбор. 
 
"Смятам, че този резултат не е справедлив. Не показахме особено добра игра, направихме доста технически грешки, особено през първото полувреме при изнасянето на топката от защитниците. Всеки път, когато топката стигаше до Верету или Дарбо, я губехме. В крайна сметка резултатът е 2:2, но имаше две чисти дузпи в наша полза. Чисти като сълзи. 
 
Може да говорите каквото си поискате, но в крайна сметка резултатът е такъв. Те имаха два удара и два гола, докато ние вкарахме два гола и не получихме две чисти дузпи. Не знам дали причината е, че тук залагат на млади и неопитни съдии, които още не са толкова добри в работата си. В Норвегия не казах нищо за арбитрите, защото загубихме с 1:6, но днес двете дузпи бяха абсолютно чисти", убеден е Моуриньо.
 
Освен това той се оправда и с липсата на достатъчно класа в състава си.
 
"Балансът идва от играчите, с които разполагаш. Хората говорят за тактически баланс, но това означава да балансираш спрямо характеристиките на играчите в отбора. Когато Милан изпитваше трудности срещу нас, те пуснаха Тонали и Бакайоко. Ние нямаме подобен лукс. Имаме проблеми с отбелязването на голове, въпреки че създаваме положения, но и този път съдията реши изхода на мача. Иначе играчите се раздадоха докрай. Имаме 7 точки, така че не всичко зависи от нас в битката за първото място в групата. За втората позиция обаче всичко е в нашите ръце", допълни Специалния.