Треньорът на Рома Жозе Моуриньо не скри задоволството си от класирането на отбора за полуфиналите в турнира Лига на конференциите на УЕФА.

Италианците ще срещнат Лестър Сити за място на финала, след като елиминираха норвежкия Будьо/Глимт с общ резултат 5:2 след 4:0 в реванша на "Олимпико" снощи. 

Рома успя да запише първа победа в четвъртия мач срещу Будьо през сезона, след като по-рано двата тима се срещнаха още два пъти в груповата фаза и норвежците постигнаха победа с 6:1 като домакини и равенство 2:2 в Рим, а след това отново спечелиха и първия двубой от четвъртфиналите с 2:1 на собствен терен.

"Най-важното е, че сме на полуфинал, но по начина по който играхме - с висока преса от първата минута, с голяма интензивност, със солидни действия в защита, чувствах, че всичко е решено още при 2:0", коментира Моуриньо.

"Дори при загубата с 1:2 в първия мач, имах усещането, че сме по-добри. Ние сме по-силни и честно казано си мисля, че е неприемливо, че успяхме да ги победим едва при четвъртия опит, но той беше и най-важният. Беше 2:1 за тях, но завърши 5:2 за нас. Нямах съмнения за днешния мач. Казах на момчетата на почивката, че не става въпрос да унизим съперника и да търсим отмъщение за загубата с 1:6 от Норвегия през есента, а просто трябва да достигнем до полуфиналите. Имаше умора към края, на заслужено продължаваме напред", допълни португалският спец.

"Да играеш добре е хубаво, но да печелиш е фантастично. Загуба след добра игра не се харесва на всеки, може би само на тези, които защитават тезата, че техният отбор има идентичност и стил, има идентичност и стил, но пък не печели нищо. Мисля, че Рома играе много по-добре отколкото хората си мислят. Лесно е да се каже, че имаме характер, не сме допускали загуба от доста време, организирани сме, но истината е, че играем много по-добре отколкото всички смятат", каза още той.