Наставникът на Рома Жозе Моуриньо подчерта колко трудно е било гостуването на Трабзонспор в Лигата на конференциите, което “вълците” все пак спечелиха с 2:1.

“Това не беше опонент от нивото на Лигата на конференциите. По-скоро сякаш играхме плейоф в Шампионската лига. Не беше лесно, те имат множество опитни играчи. Имаше напрежение и ако някой си е помислил, че ще ни бъде лесно, той е сбъркал. Феновете също изиграха своята роля, създавайки чудесна атмосфера. Нашият отбор обаче беше балансиран и солиден, което е важното", започна именитият португалец. 

"Малко ни беше трудно след почивката във физическо отношение, особено на тези като Жордан Верету и Браян Кристанте, които не успяха да работят много във фитнеса по време на предсезонната подготовка. Това, което ме притесни, беше, че стигахме до опасната зона твърде много пъти без да отбележим гол. Също така някои играчи не следваха изцяло тактическите указания. Въпреки това ми хареса тимът, спечелихме и щях да имам позитивни чувства дори и да не бяхме победили”, коментира Моуриньо след двубоя.