Треньорът на Рома - Жозе Моуриньо, след като воденият от него отбор стана за смях в Норвегия. "Вълците" загубиха с 1:6 от Бодьо/Глимт в мач от груповата фаза на Лига на конференциите. Португалецът пое вината за поражението, но и намери оправдание в класата на играчите си. 

„Реших да заложа на този стартов състав и вината е моя. Направих го с добри намерения, така че да дам шанс на футболистите, които работят здраво и ротирах състава спрямо терена и студеното време. Аз реших да дам почивка на много играчи. Загубихме срещу отбор, който днес показа повече качества от нас. Просто е“, обясни португалецът.

„Ако можех да играя с едни и същи 11 футболисти, щях да го направя. Рискована беше ротацията, защото има огромна дупка в качествата между двете групи играчи. Знам лимита на състава си. Това не е нещо ново за мен, но очаквах по-добро представяне. Както казах мой беше избора, така че поемам отговорност. Всяка загуба нанася щети. Говорих с играчите и бях честен. Не мога да бъда с вас. Никога не съм крил, че сме отбор с много ограничения. Имаме 13 футболисти, които представляват тима. Останалите са на друго ниво", каза той.

„Основният ни отбор играе добре. Заслужавахме повече точки, имаме правилния манталитет. С този манталитет ще играем в неделя. След загубата с 1:6 вече си казахме някои неща. Няма да споделя какво. Ще продължа да работя насаме, без да разгласям вътрешните ни проблеми“, каза още наставникът на Рома.