Мениджърът на Уест Хем - Дейвид Мойс, трудно сдържаше емоциите си, след като изведе тима си до трофея в Лигата на конференциите на УЕФА. На финала лондончани победиха Фиорентина с 2:1. След награждаването Мойс веднага отиде при своя 87-годишен баща, на който подари златния си медал.

"Това е фантастично. Имах дълга кариера във футбола и знам, че подобни моменти не са много. Затова съм благодарен. Трябва да работиш много за тези моменти. Това е страхотен клуб от Източен Лондон, който прави прекрасни неща за местната общност, фамилен клуб. Направихме още една стъпка към продължаващия ни прогрес. Мачът може би не се разви така, както очаквахме, но най-важен е резултатът. Тази година завършихме без загуба в Европа, което е невероятно. Да играем в Лига Европа догодина ще е страхотно усещане отново", започна Мойс.

21 снимки

"Моментът, в който празнуваш в последната минута на мача и можеш да го направиш със собственото си семейство, не се случва често. Нещата можеха да се развият в обратната посока. Този турнир бе страхотен за нас, момчетата бяха невероятни. Превърнахме един провален сезон в супер сезон. Да играеш едновременно във Висшата лига и в Лига Европа или Лигата на конференциите е трудно, но ние успяхме да се справим и с двете.“, каза още той.

"Чувствам се изключително горд. Възможността да празнувам със семейството ми тук, с феновете ни, да вземем победата в победната минута, чувството трудно може да се опише", добави щастливият Мойс.

Уест Хем стигна до триумфа с попадение на Джарод Боуен в 90-ата минута.

"Той има добър завършващ удар. Когато Джаред се измъкна, си помислих, че ако някой може да вкара от тази позиция за нас, това е точно той. Наистина го почувствах. Като цяло не играхме толкова добре, не направихме страхотен мач,  но във финали често това не е от такова значение. Резултатът е най-важен и ние успяхме да го постигнем", заяви Мойс.

Автор: Боян Денчев/БТА