Тази вечер ще се изиграят реваншите от 1/4-финалите на Лигата на конференциите. След първите мачове повечето отбори запазиха шансове за класиране на полуфиналите в турнира.
 
Безспорно най-интригуващият сблъсък е между Ница и Базел, след като двата тима завършиха 2:2 в първата среща. Тимът на Дидие Дигар не се представя блестящо в Лига 1 и в последния кръг загуби от Брест, а освен това няма победа в последните си пет мача във всички турнири. Френските власти забраниха на фенове на Базел да посетят двубоя, което допълнително увеличи напрежението преди мача.
 
Уест Хем води сериозна битка за оцеляване в Англия, но се предстява стабилно в Европа и има огромен шанс за втори пореден сезон да играе полуфинал в евротурнирите. Миналата година "чуковете" стигна до този етап, но в Лига Европа. Тимът на Дейвид Мойс завърши 1:1 в гостуването на Гент и сега на “Лондон Стейдиъм” е амбициран да довърши започнатото. През уикенда Уест Хем измъкна 2:2 срещу лидера във Висшата лига - Арсенал.
    
Фиорентина може би е единственият отбор, който е сигурен в класирането за следващата фаза след  убедителната победа с 4:1 като гост на Лех Познан. “Виолетовите” са в отлична форма и нямат загуба в последните си 15 мача във всички турнири - 12 победи и 3 равенства.
 
Андерлехт, който елиминира Лудогорец на 1/16-финалите в турнира след изпълнение на дузпи, гостува на АЗ Алкмар с комфортен аванс от два гола. Белгийският тим е едва 10-и в местното първенство, но крачи уверено в Европа. Нидерландците пък нямат загуба в последните си 24 домакински срещи в евротурнирите, като спечели последните седем. 
 
1/4-финали, Лига на конференциите 
 
19.45 АЗ Алкмаар - Андерлехт (0:2 в първия мач)
19.45 Фиорентина - Лех Познан (4:1)
22.00 Ница - Базел (2:2)
22.00 Уест Хем - Гент (1:1)