Треньорът на Олимпиакос Хосе Луис Мендилибар не скри задоволството си от победата с 1:0 след продължения над Фиорентина във финала на Лига на конференциите. Испанецът изведе гръцкия гранд до трофея, макар че застана начело на тима преди четири месеца. 

"Трябваше да минем дълъг път, за да стигнем до този успех. Досега се борехме на други фронтове, но сега дойде време за голямата битка и успяхме да я спечелим. Първо посвещавам успеха на семейството си, което най-много страда с мен. След това на феновете, които винаги ни подкрепят и ни дават огромна сила. След това наред е клубът, който догодина има 100-годишен юбилей. И накрая сме ние треньорите, които в последните четири месеца се борим, за да стигнем дотук", започна Мендилибар.

"Изглеждаше, че мачът отива към дузпи, но някак успяхме да спечелим. След години ще си спомням за този момент и ще се държа за главата. Имам договор за още една година и нямам планове да ходя другаде. Нека празнуваме, но и да бъдем спокойни. Валверде ми пожела успех, той е много обичан тук. Сега знам за какво говореше", допълни специалистът.