Отборът на Лил победи с 2:1 Слован Братислава в мач от група “А” на Лигата на конференциите. Александър Чаврич откри за словаците в 23-тата минута, но с попадения на Юсуф Язъджъ (68’) и Реми Кабела (82’) “песовете” осъществиха пълен обрат.

Гостите успяха да излязат напред в средата на първата част, когато Лукаш Ловат направи хубаво прострелно центриране отляво и Александър Чаврич откри за 0:1. Лил успя да се поокопити и натисна съперника си, като се заредиха положения пред вратата на бившия страж на Лудогорец Милан Борян. Така логичното се случи през втората част, когато бранител на гостите допусна груба грешка и загуби топката, а Юсуф Язъджъ осъществи двойно подаване с Реми Кабела и турчинът с хубав удар с левия крак изравни резултата в 68-ата минута.

В 82-рата минута след поредната добра атака на французите Едон Жегрова навлезе добре и подаде на Кабела, който от непосредствена близост осъществи пълния обрат в срещата - 2:1. Три минути по-късно пък асистентът за гола на Слован Лукас Ловат бе изгонен заради грубо нарушение след консултация с ВАР.