Лацио се класира за осминафиналите на Лигата на конференциите след нулево равенство като гост на Клуж. "Римските орли“ спечелиха първата среща в Италия с 1:0 и това се оказа достатъчно, за да прогресират в турнира.

В 21-ата минута Ранжело Янга пусна към Ермал Красничи, който стреля встрани от вратата. Осем минути по-късно Фелипе Андерсон пробва късмета си от добра позиция, но и той не бе точен.

Николо Казале стреля към долния десен ъгъл в 65-ата минута, но Симоне Суфет показа невероятен рефлекс и изби встрани, Никола Весино достигна до топката и шутира веднага, но Суфет се справи и с добавката.

В 77-ата минута Клуж остана с човек по-малко, след като бившият футболист на ЦСКА Карло Мухар получи втори жълт и респективно червен картон.


В друг двубой от ЛК Спортинг Лисабон беше крайно убедителен и спечели с 4:0 срещу Митиланд, макар до почивката да имаше само един гол преднина, дело на Себастиан Коатес в 21-ата минута.

Виктор Пауло-Паулиньо в 38-ата минута набързо инкасира два жълти картона и остави домакините 10 на терена. Логично след почивката на терена имаше един отбор и това бяха португалците, които стигнаха до нови три гола, два от които на Педро Гонсалвеш в 50-ата и 77-ата минута.

Крайното 4:0 фиксира австрийското попълнение Щефан Гартенман пет минути преди последната съдийска свирка.