Антонио Конте заяви, че Тотнъм обмисля да обжалва „несправедливото“ решение на УЕФА да присъди служебна победа на Рен с 3:0 в отложения им двубой от Лигата на конференциите.

Последният мач от груповата фаза на „шпорите“ срещу французите на 9 декември бе отложен след бум на заразени в лондонския клуб. Впоследствие от Европейската футболна централа обявиха, че срещата няма да бъде пренасрочвана и отнесоха въпроса до дисциплинарното си звено, което присъди служебна загуба за Тотнъм и отпадане от надпреварата.

Конте окачестви решението като „невероятно“ и каза, че клубът може да отнесе случая до Спортния арбитражен съд. „Не е категорично, но има още една стъпка за потвърждение или не на това невероятно решение. Ние сме много, много уверени за следващата стъпка и повтарям, че заслужаваме да играем квалификацията на терена, не в съда. Не мога да приема това. Много, много сме разочаровани от УЕФА за това решение. Със сигурност е несправедливо. Заслужаваме да играем за класиране на терена, не по този начин. Много съм разочарован от решението на УЕФА. Не искам да разбера, но се надявам в бъдеще, в следващата стъпка, нещо да може да се промени, защото заслужаваме да играем за класиране на терена, не по този начин. Не е по наша вина“, каза италианецът.

Вечерта преди срещата с Рен по-рано този месец, Конте разкри, че осем играчи от първия тим и петима от щаба са тествали положително за коронавирус, което доведе до затварянето на тренировъчната база на първия тим.