От италианския отбор Фиорентина поискаха тежки наказания за Уест Хям, след като фенове на лондонския клуб удариха с чаша в главата капитана на италианците Кристиано Бираги и му отвориха рана, съобщи АФП.

Финалът за Лигата на нациите в Прага бе спрян за няколко минути след половин час игра. Бираги бе ударен от хвърлени пластмасови чаша по тила при опит да изпълни корнер, като главата му бе разкървавена и се наложи той да бъде бинтован, за да доиграе мача.

Раната му е наложила "осем шева", които са му били направени след края на мача, разкриха от Фиорентина. Бираги бе в основата на първия гол на Уест Хям, като бе свирена дузпа срещу тима му, след като той игра с ръка в наказателното поле.

"Това недопустимо поведение очевидно повлия на представянето на играча и съотборниците му, като концентрацията към събитията на терена бе нарушена от заплахата за личната им сигурност", написаха от клуба от Флоренция.

"Клубът е убеден, че УЕФА ще разгледа внимателно ситуацията и ще накаже инцидента по възможно най-строгия начин, за да не се повтарят подобни ситуации", заключиха от Фиорентина. /БТА