Лигата на конференциите предлага интригуващи двубои тази вечер, когато ще се изиграят първите срещи от четвъртфиналите на турнира. Три от тях започват в 22.00 часа, а Гент и Уест Хем дават началото в 19.45 ч.
 
"Чуковете" буксуват във Висшата лига на Англия, но пък в Лигата на конференциите сякаш имат крила. Лондончани спечелиха групата си без загубена точка, а на 1/8-финалите се разправиха с АЕК Ларнака. Гент, който е носител на Купата на Белгия, няма загуба в последните си седем мача във всички турнири. По пътя си към 1/4-финалите в ЛК, отборът елиминира последователно Карабах и Истанбул Башакшехир.
 
Другият представител на Белгия - Андерлехт, който изхвърли Лудогорец, приема АЗ Алкмаар. И двата отбора отстраниха много класни съперници на 1/8-финалите. Андерлехт се справи с миналогодишния полуфиналист в Шампионската лига Виляреал, а АЗ Алкмаар елиминира един от скритите фаворити в турнира - Лацио. 
 
Единственият италиански представител Фиорентина гостува на шампиона на Полша - Лех Познан. “Виолетовите” са във впечатляваща серия от десет победи и две равенства във всички турнири. По пътя до тази фаза отборът отстрани убедително Базел и Сивасспор. Лех пък елиминира Юргорден и Бодьо/Глимт.
 
Последният четвъртфинал противопоставя Базел и Ница. В предишния кръг швейцарците се справиха със Слован Братислава, а французите с Шериф Тираспол.
 
19:45 Гент - Уест Хем
22:00 Андерлехт - АЗ Алкмаар
22:00 Базел - Ница
22:00 Лех Познан - Фиорентина