Старши треньорът на Черно море, Илиaн Илиев, изрази своето мнение след равенството 0:0 с израелския Апоел Беер Шева в Ловеч в мач от Лигата на конференциите. В интервю след срещата Илиев сподели своите впечатления.

"Влязохме респектирани от противника и това се видя в първите 15-20 минути. След това имаше моменти, в които играта беше равностойна. През второто полувреме направихме промени, като трябваше да задържим топката в предни позиции. Дори можехме да решим мача в наша полза," започна Илиев.

Треньорът подчерта важността на европейския опит на Апоел Беер Шева и как това е оказало влияние на играта на неговия отбор. "След толкова години в Европа и тази неизвестност на какво ниво сме, когато се срещнем с отбор, който играе всяка година в Европа, това ни кара да бъдем по-предпазливи. През второто полувреме малко се освободихме и имахме повече резерви в креативен план."

"Успяхме да използвахме тези пространства, които оставяше отбора на Беер Шева. Мисля, че те нямаха толкова чисти ситуации като нашите."

Въпреки че е доволен от умната игра на своите футболисти, Илиев подчерта, че е необходимо да се повиши креативността в реванша. "Не исках да сме толкова предпазливи. Реваншът ще бъде в кавички на наш терен и трябва да повишим креативността си. В такива равностойни мачове една ситуация може да реши всичко."

Илиев подчерта необходимостта от по-смела игра. "Футболистите приеха по-дълбоко това да сме резервирани и прагматични, и затова реагирахме през второто полувреме. Не можем само да чакаме реванша."