Отборите на Гент и Уест Хем не успяха да излъчат победител в първия четвъртфинал между двата тима от Лига на конференции. Сблъсъкът в Белгия завърши при резултат 1:1, като всичко в спора между двата тима ще бъде решено в реванша.

Гостите от Лондон откриха чрез Дани Ингс в продължението на първата част, а през второто полувреме футболистите на Гент стигнаха до изравнителното попадение чрез Юго Кюйперс.

Пет минути преди почивката Уест Хем вкара попадение чрез Найеф Агер, но то бе отменено заради игра с ръка след центриране от корнер. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР.

В заключителните моменти от мача късметът определено покри гостите. Гифт Орбан бе изведен на страхотна позиция, но изстрелът му спря в напречната греда. В продължението на мача Пятковски от състава на домакините получи директен червен картон, след като спря откъсващия се сам срещу вратаря Лукас Пакета.

И в тази ситуация обаче, ВАР се намеси решително. Картонът на футболистът на домакините бе отменен, след като на повторенията се видя, че той първо е играл с топката.

Така всичко в сблъсъка между двата тима ще бъде решено след седмица в Лондон.