Насилствените сблъсъци в Ница оставиха един фен в критично състояние, други 32-ма са ранени, стана ясно след снощните безредици преди двубоя от Лига на конференциите с Кьолн. Мачът от група D в крайна сметка започна с 1 час закъснение и завърши наравно 1:1. Щефен Тигес откри за Кьолн след 19 минути игра, Анди Делорт донесе точката на Ница от дузпа в 60-ата минута. 
Един час преди насроченото начало на мача на откриването на третото европейско състезание на стадион “Алианц” няколкостотин фенове с качулки в цветовете на Кьолн нахлуха на трибуната на привържениците на Ница. Двете агитки започнаха да се бият, а в мелето бяха използвани столове и железни пръти, изтръгнати от стадиона.

Общо 32 души бяха ранени, включително двама полицаи и стюард. Четирима бяха хоспитализирани, като един от тях - парижанин, който беше сред германските привърженици, е в „критично състояние“, след като падна от трибуните. 

“Мъжът е паднал на пет метра между първото и второто ниво на трибуните”, каза Беноа Юбер, директор на кабинета на префекта на Алпите-Маритимес.
 
„Разочароващо е, вбесяващо е да се види това. Не трябва да се случват подобни неща. Дори не бяхме сигурни дали ще играем. Но мисля, че трябваше да има мач. Нашите привърженици няма в какво да бъдат укорявани, затова евентуално наказание за нашия клуб би било твърде несправедливо“, коментира треньорът на Ница - Люсиен Фавр след двубоя.