Унай Емери ясно начерта своя план за сезона. Мениджърът на Астън Вила определи основните приоритети пред неговия отбор, като бившият наставник на Арсенал, Севиля и Виляреал си позволи да погледне и малко по-напред в бъдещето.

„За мен, висшата лига е най-силното първенство в света. Това е най-трудната надпревара, в която съм участвал. Просто, интензитетът тук е много голям, играе се изключително бърз и динамичен футбол, а всеки един от общо 38 мача, които играеш през кампанията, е абсолютно непредвидим. На първо място желая да се представим силно в първенството, и отново да се класираме за европейските турнири, това е нашата основна цел“.

БТА
45 снимки

„От съществено значение е да вдигаме нивото и постоянно да се развиваме, нещо, което се случва към настоящия момент, и с нетърпение гледаме към следващите предизвикателства. Не бива изобщо да подценяваме и лигата на конференциите, защото да се борим за трофей, е нещо специално и много значимо, и аз бих искал да търсим достатъчно добро представяне и в Европа. При различно стечение на обстоятелствата, кой знае, защо не, след края на настоящата кампания, да ни очаква финал, и мач за европейско отличие в третата по сила надпревара, но това зависи от страшно много фактори. Разбира се, Карабао Къп и купата на Англия са други чудесни възможности за ново европейско участие, но както вече споделих, висшата лига ще бъде най-големия приоритет за нас. Няма да подходим несериозно към нито едно състезание и ще търсим максимален резултат навсякъде, но е важно да определим нашите основни приоритети, защото в един момент мачовете наистина стават много и трябва да бъдем внимателни“.

„Опитвам се да мисля и за по-напред във времето, когато се надявам, че Вила ще е още по-силен, и ще се превърне в отбор, който играе редовно европейски футбол и радва хората със силни резултати и на европейската сцена“, каза Емери.