Мениджърът на Уест Хем Юнайтед - Дейвид Мойс, беше изключително приятно изненадан от българския футболен общественик Кирил Евтимов. Двамата се видяха след полуфинала на Лига на конферениците, в който „чуковете“ обърнаха АЗ Алкмаар за успеха с 2:1. Шотландският специалист получи английския превод на книгата „Петнадесет съкровища от българските земи“. Мойс остана впечатлен от публикуваните на страницата снимки от древните богатства на България и се закани не само да разгледа и прочете книгата, но и да посети родината ни при първа възможност.

3 снимки

Като човек, който е прекарал част от кариерата си в Манчестър Юнайтед, мениджърът на Уест Хем се поинтересува от бившия нападател на „червените дяволи“ Димитър Бербатов.

Една от другите любопитни срещи на Евтимов на „Лондон Стейдиъм“ беше с бившия английски национал Стюърт Пиърс. Психо си спомни за свои гостувания в България като футболист и треньор. Той се сети за постигнатата под негово ръководство победа на младежките национали на Англия с 2:0 над България в София през 2007 г.

Бившият защитник на „трите лъва“ изпрати специални поздрави на жителите на Варна и призна, че именно от морската ни столица пази най-ярките си спомени от България. Точно преди 36 години той гостува във Варна. На 11 май 1987 г. заедно със съотборниците от Нотингам Пиърс участва в приятелски мач срещу сборен отбор на Варна. Срещата завършва при резултат 1:1. Стюърт Пиърс помни добре варненската си визита, тъй като за него това е бил първи допир с комунистическия свят отвъд Желязната завеса по времето на Студената война.