Ботев Пловдив излиза срещу босненския Зрински Мостар в първи мач от от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е тази вечер от 21.00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. 
 
Българският отбор ще е без контузените Антъни Уджа и Андрей Йорданов, но добрата новина е, че Никола Илиев вече е здрав и тренира наравно с останалите. Любопитно е, че треньорът на Ботев - Душан Керкез, е ставал шампион като футболист със Зрински Мостар.
 
Гостите пък ще са без капитана си Неманя Билбия, който още се възстановява от операция. Той обаче пристигна в Пловдив и ще подкрепя съотборниците си от трибуните. Наставникът на Зрински Мостар - Марио Иванкович, призна, че липсата му се усеща силно.  
 
До момента "канарчетата" изиграха 4 срещи в Еропа. Най-напред отстрани словенския Марибор в първия кръг на Лига Европа, а след това загуби от гръцкия гранд Панатинайкос с общ резултат 1:6 във втория квалификационен кръг. Зрински Мостар е вицешампион на Босна и Херцеговина през миналата кампания, а във втория кръг на Лига на конференциите отстрани словенския Браво с общ резултат 3:2. През миналия сезон пък стана първият отбор от Босна и Херцеговина, който играе в групова фаза на евротурнирите. Тимът се класира за групите на Лигата на конференциите, където завършиха последни, но победиха АЗ Алкмаар от 0:3, правейки пълен обрат - 4:3, а направиха и равенство срещу Астън Вила. 
 
Реваншите ще се играят на 15 август, а победителите се класират за плейофния кръг в турнира.