Макаби Тел Авив си осигури участие в Лигата на конференциите и напролет. Това стана факт след победа с 2:1 над исландския Брейдаблик като гост в среща от петия кръг в група В.

С победата в Копавогур Макаби събра актив от 12 точки и е непоклатим на едно първите две места, които дават право на участие в елиминационната фаза.

Точни за победата на представителя на Израел бяха Дан Битон и Еран Захави. Бившият играч на Лудогорец Битон откри резултата в 35-ата минута, а в 82-рата Захави оформи крайния резултат.

Между двата гола на гостите точен за Брейдаблик бе Гисли Ейолфсон. 29-годишният халф обаче бе изгонен от игра в последните секунди на срещата заради втори жълт картон.

Макаби води в класирането в група В, като има две точки повече от белгийския Гент, който по-късно днес приема украинския Зоря Луганск. Брейдаблик е на последното четвърто място в групата без точка и без шансове за продължаване напред.

Победителят от всяка група се класира директно за осминафиналите, докато тимовете, завършили на второ място, играят в 1/16-финали срещу отборите, останалите трети в групите на Лига Европа.